Van Wetenschap naar Beterschap
 

Gewrichtsklachten

laat gewrichtspijn uw levenskwaliteit niet bepalen

P17.png

Laat gewrichtspijn uw levenskwaliteit niet bepalen.

 
sub-4.png

We zijn expert op het conservatief behandelen van artrose en gewrichtspijnen. Veel patiënten hebben minder kwaliteit van leven omdat het normaal bewegen en functioneren worden gehinderd door gewrichtspijn. Vaak kan de oorzaak niet worden aangepakt, maar gewrichtspijnen kunnen effectief worden behandeld met als doel het verlichten van pijn, verbeteren van bewegen en vooral positief beïnvloeden van kwaliteit van leven. 

VIDEO: De Voordelen van Plasma Infiltratie

Wie zijn onze patiënten?

Gewrichtspijn kan voorkomen bij zowel jonge als oudere patiënten. De meest voorkomende klachten waarmee patiënten naar het pijnpunt komen zijn enerzijds kraakbeenproblemen en anderzijds gewrichtspijn als gevolg van artrose en ontsteking.Voor beide doelgroepen hebben we doeltreffende behandelmethodes. Vaak is een pijnstiller alleen niet genoeg om u voldoende levenskwaliteit te geven.

P15.png

"Iedereen met rug- en nekklachten van 0 tot 99 jaar kan bij ons terecht."

- DR. WOUTER VANDERVENNET

 

Ook de volgende doelgroepen kunnen we als expert helpen:

Zwangere Vrouwen

P8.png
 

Pijn in de lage rug of bekken is een frequent voorkomende klacht tijdens de zwangerschap. Dit heeft enerzijds te maken met een verandering van houding en anderzijds door toename van gewicht en verandering van hormoonspiegel. Bij klachten is het verstandig om tijdig uw wervelkolom en bekken te laten onderzoeken door een expert in het pijnpunt, zodat de zwangerschap optimaal kan verlopen. Het pijnpunt heeft Amerikaanse tafels welke speciaal ontworpen zijn voor zwangere vrouwen. Zelfs hoogzwangere vrouwen kunnen op deze manier comfortabel worden geholpen, in volstrekte veiligheid voor moeder en baby.


Kinderen

P10-B.png
 

Bij kinderen, net zoals bij de volwassenen, kunnen klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan. Valpartijen, ongelukjes, slechte zithouding op school, dragen van zware boekentassen, en sport kunnen tot mogelijke klachten leiden. Baby's met een voorkeurshouding of schedelafplatting zijn mogelijk te behandelen door een Pijnpunt-expert. De zachte gewrichtscorrecties worden afgestemd op de leeftijd van het kind en zijn pijnvrij. 

Bij een adolescent tussen 10-14 jaar kan scoliose optreden (zijwaartse kromming van de rug) zonder rugklachten. Bij deze belangrijke leeftijd is het vroegtijdig ontdekken en behandelen van scoliose zeer belangrijk. Laat bij twijfel uw kind nakijken voor scoliose door een expert.


Atleten

pijnpunt-111.png
 

Atleten of sporters hebben vaak sportspecifieke klachten welke op een andere manier moet worden benaderd. Pijnpunt heeft een jarenlange expertise en ervaring in sportletsels. De kracht bestaat dat zowel het vraaggesprek, klinisch onderzoek, echografie of aanvullend onderzoek én de behandeling + follow up door een expert van hetzelfde team wordt gedaan. Op die manier kunnen sportblessure beter worden begrepen en efficiënter worden behandeld. Daarboven worden de nieuwste technieken gebruikt welke wetenschappelijk zijn bewezen. Er wordt speciale aandacht gegeven aan preventie en prestatie. Een optimaal functionerend bewegingsapparaat zorgt voor betere prestaties en minder blessures.

ZIE OOK: SPORTLETSELS

 
 

VIDEO: Ontdek ook onze relaxerende spiertafel

Ontdek hier wat de patiënten vinden van de gepersonaliseerde spierbehandeling!

 

Het Pijnpunt-Kampenhout is expert op 3 domeinen, namelijk op gebied van rug-en nekklachten, sportletsels en gewrichtsklachten. We bieden naast een specifieke behandeling ook een gespecialiseerde nazorg welke alle 3 domeinen ondersteunen. Onder andere door het ter beschikking stellen van een hydromedical plus systeem of "gepersonaliseerde spierbehandeling". Dit is een ideale (na)behandeling voor patiënten met spierpijn of spierspanning. 

Het is een techniek waar pulserende warmwater stralen de gespannen spierpunten, zogenaamde triggerpoints, verlichten. Zowel de spieren van de wervelkolom, bekken en benen kunnen hiermee doeltreffend worden behandeld. Dit systeem stimuleert de doorbloeding en stofwisseling, vermindert de spierspanning en bijgevolg ook de pijn. Het volstaat dat de persoon zonder zich om te kleden op de tafel gaat liggen.

Wat maakt onze spiertafel zo uniek?

Het is een gepersonaliseerd systeem waarbij de specifieke spierspanningen en pijnzones in kaart wordt gebracht en daardoor de pijnklachten verlicht daar waar nodig. Op basis van een klinisch onderzoek worden uw probleemzones geprogrammeerd op een chipkaart waarna een gepersonaliseerde spierbehandeling kan worden gegeven tussen 15-30 minuten.

Het geheel van warmte, licht, geur en geluid zorgt voor een volledige lichamelijke ontspanning en de-stress.

list-builder-pijnpunt.png

Vul jouw gegevens in en ontvang ons gratis E-book

10 Tips om Rugpijn te voorkomen tijdens het sporten.