Van Wetenschap naar Beterschap

Onze
Specialisaties

ONTDEK DE VERSCHILLENDE NIVEAUS WAAROP PIJNPUNT WERKT

 
pijnpunt-praktijk-header.png

Rug- en Nekklachten

De meeste patiënten van Pijnpunt consulteren ons met rug-en nekklachten. Dankzij onze  jarenlange ervaring kunnen we ons terecht een expert noemen binnen dit vakgebied. Door middel van vraaggesprek en uitgebreid onderzoek trachten we de oorzaak te vinden van de pijn en hechten we veel belang aan het begrijpen van deze oorzaak (=ziekte inzicht). Vervolgens werken we een gepersonaliseerd behandelplan uit om onze missie te bereiken. 

Sportletsels

Zowel professionele als recreatieve sporters kunnen terecht bij Pijnpunt voor hun sportblessure.  Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is vaak een echografie. Pijnpunt beschikt over een nieuw HD echografie toptoestel welke zowel wordt gebruikt voor stellen van diagnose als voor echogeleide infiltraties. Wij doen geen sportmedische onderzoeken of inspanningstesten, hiervoor kan u terecht bij de cardiologen op de 1e verdieping (via verwijsbrief van uw huisarts).

Gewrichtsklachten

We zijn expert op het conservatief behandelen van artrose en gewrichtspijnen. Veel patiënten hebben minder kwaliteit van leven omdat het normaal bewegen en functioneren worden gehinderd door gewrichtspijn. Vaak kan de oorzaak niet worden aangepakt, maar gewrichtspijnen kunnen effectief worden behandeld met als doel het verlichten van pijn, verbeteren van bewegen en vooral positief beinvloeden van kwaliteit van leven.  

Hoe verloopt een consultatie?

 
 
 

Waarom wij met stap twee beginnen...

Op onze expertise kan u rekenen, maar beginnen doet het bij jouzelf. Maak vandaag nog uw eerste afspraak bij Pijnpunt en start de weg naar beterschap.

STAP 2

De eerste consultatie begint met een vraaggesprek naar de algemene gezondheidstoestand, medische geschiedenis en de huidige klachten. 

STAP 3

De chiropractor gaat vervolgens verder met een lichamelijk onderzoek waar de nadruk ligt op de beweeglijkheid van de gewrichten en de soepelheid van de spieren. Verder worden er neurologische en orthopedische testen gedaan en bekijken we andere medische onderzoeken zoals RX, CT/MRI, EMG, etc. (wij raden aan om deze mee te brengen bij uw eerste bezoek). Via deze werkwijze controleren we of de klachten veilig en efficiënt kunnen behandeld worden door een Pijnpunt-expert.

STAP 4

Na het vraaggesprek en onderzoek worden de klachten, behandeling en een prognose duidelijk toegelicht. Daarna wordt een behandelingsplan met de patiënt besproken.  

We hechten veel belang aan preventie en geven u daarover graag het juiste advies op uw vervolgraadplegingen.

STAP 1

 

"It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver."

-Mahatma GandHi