Van Wetenschap naar Beterschap
 

Sportletsels

LAAT UW AANDOENING UW SPORTIEVE VISIE NIET IN DE WEG STAAN

pijnpunt-foto-9.png

Op naar uw volgende sportieve uitdaging.

 
sub-2.png

Pijnpunt heeft een jarenlange expertise en ervaring in sportletsels. De kracht bestaat dat zowel het vraaggesprek, klinisch onderzoek, echografie of aanvullend onderzoek én de behandeling + follow up door een expert van hetzelfde team wordt gedaan. Op die manier kunnen sportblessure beter worden begrepen en efficiënter worden behandeld. Daarboven worden de nieuwste technieken gebruikt welke wetenschappelijk zijn bewezen. Er wordt speciale aandacht gegeven aan preventie en prestatie. Een optimaal functionerend bewegingsapparaat zorgt voor betere prestaties en minder blessures.

Zowel professionele als recreatievesporters kunnen terecht bij Pijnpunt voor hun sportblessure.  Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is vaak een echografie. Wij beschikken over over een nieuw HD echografie toptoestel welke zowel wordt gebruikt voor stellen van diagnose als voor echogeleide infiltraties.Wij doen geen sportmedische onderzoeken of inspanningstesten, hiervoor kan u terecht bij de cardiologen op de 1e verdieping (via verwijsbrief van uw huisarts).

Zowel professionele als amateur sporters kunnen bij Pijnpunt terecht.

Alle experten van het pijnpunt zijn zelf sportief en weten dat sporten vaak een passie is. Een sportblessure heeft meestal een fysieke maar ook een psychische weerslag op de sporter en daarbij is expertise en begeleiding zeer belangrijk.

pijnpunt-foto-24.png

"Iedereen met rug- en nekklachten van 0 tot 99 jaar kan bij ons terecht."

- DR. WOUTER VANDERVENNET

 

Ook de volgende doelgroepen kunnen we als expert helpen:

Zwangere Vrouwen

P8.png
 

Pijn in de lage rug of bekken is een frequent voorkomende klacht tijdens de zwangerschap. Dit heeft enerzijds te maken met een verandering van houding en anderzijds door toename van gewicht en verandering van hormoonspiegel. Bij klachten is het verstandig om tijdig uw wervelkolom en bekken te laten onderzoeken door een expert in het pijnpunt, zodat de zwangerschap optimaal kan verlopen. Het pijnpunt heeft Amerikaanse tafels welke speciaal ontworpen zijn voor zwangere vrouwen. Zelfs hoogzwangere vrouwen kunnen op deze manier comfortabel worden geholpen, in volstrekte veiligheid voor moeder en baby.


Kinderen

P10-B.png
 

Bij kinderen, net zoals bij de volwassenen, kunnen klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan. Valpartijen, ongelukjes, slechte zithouding op school, dragen van zware boekentassen, en sport kunnen tot mogelijke klachten leiden. Baby's met een voorkeurshouding of schedelafplatting zijn mogelijk te behandelen door een Pijnpunt-expert. De zachte gewrichtscorrecties worden afgestemd op de leeftijd van het kind en zijn pijnvrij. 

Bij een adolescent tussen 10-14 jaar kan scoliose optreden (zijwaartse kromming van de rug) zonder rugklachten. Bij deze belangrijke leeftijd is het vroegtijdig ontdekken en behandelen van scoliose zeer belangrijk. Laat bij twijfel uw kind nakijken voor scoliose door een expert.


 

VIDEO: Ontdek ook onze relaxerende spiertafel

Ontdek hier wat de patiënten vinden van de gepersonaliseerde spierbehandeling!

 

Het Pijnpunt-Kampenhout is expert op 3 domeinen, namelijk op gebied van rug-en nekklachten, sportletsels en gewrichtsklachten. We bieden naast een specifieke behandeling ook een gespecialiseerde nazorg welke alle 3 domeinen ondersteunen. Onder andere door het ter beschikking stellen van een hydromedical plus systeem of "gepersonaliseerde spierbehandeling". Dit is een ideale (na)behandeling voor patiënten met spierpijn of spierspanning. 

Het is een techniek waar pulserende warmwater stralen de gespannen spierpunten, zogenaamde triggerpoints, verlichten. Zowel de spieren van de wervelkolom, bekken en benen kunnen hiermee doeltreffend worden behandeld. Dit systeem stimuleert de doorbloeding en stofwisseling, vermindert de spierspanning en bijgevolg ook de pijn. Het volstaat dat de persoon zonder zich om te kleden op de tafel gaat liggen.

Wat maakt onze spiertafel uniek?

Het is een gepersonaliseerd systeem waarbij de specifieke spierspanningen en pijnzones in kaart wordt gebracht en daardoor de pijnklachten verlicht daar waar nodig. Op basis van een klinisch onderzoek worden uw probleemzones geprogrammeerd op een chipkaart waarna een gepersonaliseerde spierbehandeling kan worden gegeven tussen 15-30 minuten.

Het geheel van warmte, licht, geur en geluid zorgt voor een volledige lichamelijke ontspanning en de-stress.

list-builder-pijnpunt.png

Vul jouw gegevens in en ontvang ons gratis E-book

10 Tips om Rugpijn te voorkomen tijdens het sporten.